Apa Kehe Yeop !!!!
Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கமSemoga anda ceria dan positif hari ini. Kehadiran
anda amat dialukan untuk mendapat semangat
berterusan.

Setiap ahli adalah setiap tangga untuk forum ini
maju ke hadapan.


Terima Kasih Daun Keladi Sudah Baca Lu Pikir La Sendiri.
Apa Kehe Yeop !!!!

Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கம
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Prostat

Go down 
AuthorMessage
JJB
Admin
avatar

Posts : 211
Join date : 22/05/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Masalah Prostat   Sat May 23, 2009 9:13 pm

Masalah Prostat

Sewaktu seorang lelaki mula memasuki usia 50'an, boleh dikatakan hampir setengah lelaki akan mengalami masalah 'pembuangan air kencing' atau 'urination problem'. Tetapi ironisnya, sebahagian besar lelaki tersebut, tidak menyedari bahawa gangguan air kencing tersebut adalah tanda awal bahawa mereka sudah mula memasuki usia tua.

Masalah kadang-kadang mereka tidak menyedari bahawa mereka sedang mengalami masalah pembengkakan prostat atau dikenali dalam bahasa Inggeris sebagai 'prostatitis'

Pembesaran dan pembengkakkan prostat tidak saja membuat pesakit tidak selesa sewaktu mebuang air kecil, tetapi juga mengundang masalah gangguan yang lebih serius saperti boleh menyebabkan penyakit buah pinggang atau kanser prostat.

Megapa gangguan prostat timbul diusia tua ? Perlukan pembedahan ? Jika tidak mahu pembedahan, apakah homeopati atau akupunktur dapat membantu meyelesaikan masalah ini ?

Apa Itu Penyakit Prostat ?

Orang-orang yang mengalami masalah kencing atau prostat ini boleh dianggap sebagai orang-orang yang kurang bernasib baik.

Apakah tanda-tanda awal, anda mengalami masalah prostat ?

* Kencing kerap kali
* kencing tidak puas, tidak tos, kencing dedas
* merasakan bahawa pundi kencing terasa sempit
* malam terbangun dari tidur kerana rasa hendak kencing
* kencing kerap kali diwaktu malam
* air kencing menitis dalam seluar
* gelisah dan emosi

Masalah ini diperingkat awal dapat dikawal dan diubati melalui ubat-ubat homeopati. Tetapi jika dibiarkan berlarutan, mungkin ia akan berakhir dengan pembedahan.

Dimana Letaknya Prostat

Organ prostat terletak diantara tulang kemaluan dan dubur lelaki, mengelilingi saluran kencing (uretra) dekat pada pintu saluran yang masuk ke pundi-pundi kencing.

Ketika air kencing keluar dari saluran pundi kencing, air kencing tersebut akan melalui saluran didalam kelenjar prostat yang dinamakan uretra prostat.

Bilamana kelenjar prostat bermasalah, sama ada membesar atau pembekakan, saluran ini akan tersumbat dengan sendirinya sehingga menganggu aliran keluar air kencing. Ini boleh menyebabkan air kencing keluar tersekat-sekat, titis demi titis.

Itulah sebabnya bila seseorang itu mengalami masalah prostat, terjadilah berbagai masalah sewaktu membuang air kencing, sama ada terasa tersekat, tidak puas, dedas, tidak tos atau kerap kali membaung air kencing. Lama kelamaan, gejala-gejala ini akan bertukar menjadi kanser prostat yang cukup merbahayakan pesakit.

Bagaimana Mengatasi Masalah Prostat

Tidak banyak yang dapat dilakukan bilamana anda telah mengalami masalah kencing atau prostat, melainkan berusahalah sedaya upaya anda melalui rawatan homeopati dan akupunktur.

Kerana kedua-kedua bentuk rawatan integrasi ini amat berkesan untuk mengatasi masalah gangguan air kencing, prostat, ereksi, lemah tenaga batin atau lain-lain masalah seksual.
Back to top Go down
View user profile http://llll0o0llll.forumms.net
 
Masalah Prostat
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Apa Kehe Yeop !!!! :: Sakit Tuan & Petua-
Jump to: