Apa Kehe Yeop !!!!
Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கமSemoga anda ceria dan positif hari ini. Kehadiran
anda amat dialukan untuk mendapat semangat
berterusan.

Setiap ahli adalah setiap tangga untuk forum ini
maju ke hadapan.


Terima Kasih Daun Keladi Sudah Baca Lu Pikir La Sendiri.
Apa Kehe Yeop !!!!

Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கம
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Rakyat semakin jemu - Zambry

Go down 
AuthorMessage
JJB
Admin
avatar

Posts : 211
Join date : 22/05/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Rakyat semakin jemu - Zambry   Sat May 23, 2009 8:31 pm

Rakyat semakin jemu - Zambry

IPOH 23 Mei - Semua pihak perlu bekerjasama mengurangkan bahang politik keterlaluan yang mengganggu keharmonian dan meresahkan rakyat negeri ini, kata Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.

Menurut beliau, rakyat semakin jemu dengan pergolakan yang berlaku dan berharap supaya krisis politik dalam negeri diselesaikan menerusi jalan terbaik tanpa menjejaskan ketenteraman awam.

''Untuk mengurangkan bahang politik ini, ahli-ahli politik mesti bertanggungjawab iaitu melaksanakan peranan dan tugas dengan tidak mencetuskan huru-hara atau suasana yang membimbangkan rakyat sama ada di pentas-pentas politik atau ceramah.

''Kalau masing-masing terus bermain dengan sentimen kebencian umpamanya mengadakan ceramah untuk memastikan sokongan kepada satu-satu pihak, akan menimbulkan lagi suasana yang tidak baik," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) Perak ke-35 di sini hari ini.

Semalam, Mahkamah Rayuan mengisytiharkan Zambry adalah Menteri Besar Perak yang sah, mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi 11 Mei lalu yang mengumumkan Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin ialah Menteri Besar.

Jelas Zambry, tumpuan sekarang ialah memastikan pentadbiran negeri berjalan lancar selain turut berusaha agar perpaduan kaum di kalangan masyarakat negeri ini dikekalkan.

''Saya juga akan meneruskan agenda mengembalikan kestabilan supaya rakyat dapat hidup aman serta memastikan perancangan pembangunan ekonomi berjalan dengan sebaik-baiknya," katanya.

Menurut beliau, sekiranya wujud pertikaian politik, jalan terbaik yang wajar diambil ialah membawanya ke muka pengadilan dan bukannya meracuni pemikiran rakyat menerusi tohmahan yang sengaja diada-adakan.

''Biarlah jalan perundangan itu dilaksanakan dengan sebaik-baiknya tanpa menganggu gugat ketenteraman rakyat dalam negeri Perak ini," katanya.

Terdahulu, dalam ucapannya, Zambry mengumumkan pemberian bantuan sebanyak RM50,000 kepada Perkim bagi menjalankan aktiviti-aktiviti dakwah dan meningkatkan syiar Islam di kalangan masyarakat.

Sumber :

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0524&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_01.htm
Back to top Go down
View user profile http://llll0o0llll.forumms.net
 
Rakyat semakin jemu - Zambry
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Apa Kehe Yeop !!!! :: Isu - Isu Terkini Politik Barisan Nasional-
Jump to: