Apa Kehe Yeop !!!!
Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கமSemoga anda ceria dan positif hari ini. Kehadiran
anda amat dialukan untuk mendapat semangat
berterusan.

Setiap ahli adalah setiap tangga untuk forum ini
maju ke hadapan.


Terima Kasih Daun Keladi Sudah Baca Lu Pikir La Sendiri.
Apa Kehe Yeop !!!!

Welcome , Selamat datang , 歡迎 , வணக்கம
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Calon bebas dakwa disogok PKR

Go down 
AuthorMessage
JJB
Admin
avatar

Posts : 211
Join date : 22/05/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Calon bebas dakwa disogok PKR   Sat May 23, 2009 3:05 am

Calon bebas Aminah Abdullah rancang mendedahkan bukti bahawa PKR cuba menawarkan ganjaran kepadanya supaya menarik diri daripada bertanding pada pilihanraya Penanti, 31 Mei ini.

Bekas pemimpin Wanita PKR, 57, tidak menolak kemungkinan akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung perkara itu, lapor Bernama.

"Saya akan bongkar dengan memberi bukti yang PKR ada menawarkan rasuah terhadap saya selepas saya mengumumkan untuk bertanding pada pilihanraya ini," katanya selepas proses penamaan calon di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) hari ini.Aminah, menggunakan logo kunci, berkata simbol itu sesuatu yang simbolik kerana ia melambangkan kunci kepada pendedahan kepincangan Pakatan Rakyat.

Beliau turut menafikan ditaja oleh Umno untuk bertanding mencabar calon PKR Mansor Othman, yang juga timbalan ketua perhubungan parti itu di Pulau Pinang.

Seorang lagi calon bebas, Kamarul Ramizu Idris, 42, berkata beliau meletakkan sasaran kira-kira 6,200 undi pada pilihanraya kecil DUN itu.

"Pada pilihanraya kecil parlimen Bukit Gantang sebelum ini saya dihimpit dua calon hebat dan kali ini saya harap dapat mencapai angka ribu (undi)," katanya, yang menggunakan logo payung.

Kamarul Ramizu hanya meraih 62 undi dan hilang pertaruhan dalam pilihanraya 7 April lalu dalam persaingan antara Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan calon BN Ismail Saffian.

Menurut agensi berita itu lagi, Kamarul Ramizu berkata beliau akan mula berkempen hari ini dari rumah ke rumah dan mengadakan
sesi dialog dengan orang ramai.

"Saya dalam proses menubuhkan Parti Iman SeMalaysia dalam tempoh terdekat," katanya. Beliau pertama kali mengumumkan tentang partinya itu dalam pilihanraya kecil bulan lalu.

Nai Khan Ari a/l Nai Keow, 41, pula berkata keputusannya bertanding adalah untuk berkhidmat kepada rakyat dan tidak akan terlibat dengan kempen berbentuk debat kerana ia membawa situasi politik kurang sihat.
Back to top Go down
View user profile http://llll0o0llll.forumms.net
 
Calon bebas dakwa disogok PKR
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Apa Kehe Yeop !!!! :: Isu - isu Terkini Politik Pakatan Rakyat-
Jump to: